Tervehdys

Reilun parin vuoden lentokokemuksen perusteella voimme luvata taatusti ainutlaatuisia ja erikoisia sekä unohtumattomia lentokokemuksia erittäin kilpailukykyisillä hinnoilla. Olemme tällä hetkellä ainoa reittiliikennettä lentävä lentoyhtiö, joka suorittaa myös asiakastoiveisiin perustuvia väli- ja pakkolaskuja sekä tietenkin asiakaslähtökotaisia reittisuunnitelmia.

Lisäksi ainoana reittilentoyhtiönä tarjoamme matkustajille lennonajan henkilökohtaisen (C ja D luokissa vierustoveri(e)n kanssa jaettavan) laskuvarjon kalustosta riippuen ilmaiseksi tai lisähinnasta.

CrashAir-laivueeseen kuuluu yhteensä (yleensä) viisi konetta, mutta jatkuvien menetysten vuoksi hankimme uusia koneita epätasaiseen tahtiin. Koska konekannan vaihtuvuus on runsasta, on lentäjillämme erittäin hyvä kokemus eri laitteista. Näin voimme luvata jokaiselle lennolle kyseisestä konemallista eniten tietävän miehistön. Tämän hetkinen lippulentokoneemme on vuoden '75 Crashna 773B. Koneeseen mahtuu yhteensä 90 matkustajaa, joista 14 seisomapaikoille (linja-autoista tuttu tukitanko katossa), paikoista kuusi on lastiruumassa. Kone tuntuu olevan mahdottoman vankkarakenteinen eikä tunnu rikkoutuvan rankemmissakaan mahalaskuissa.

Tämän lisäksi meillä on useita erimerkkisiä ja eri kokoisia lentokoneita sekä kuumailmapallo. Meillä on myös ainoana lentoyhtiönä maailmassa normaalissa reittiliikenteessä vuoden 1920 Zeppeliini. Zeppeliini tuhoitui tulipalossa laskeutumisen aikoihin.

Henkilökunta

Henkilökuntaamme kuuluu useita merkittäviä henkilöitä.


Alfred R. Pääkallo,
Toimitusjohtaja

Pirjo,
Kahvilanpitäjä ja siivooja

Pera-Perämies,
Perämies

Jaska,
Huoltomies

Tonza,
Huoltoapulainen

Armas,
Lentäjä

Johan,
Lentäjä

Jaroslav,
Lentäjä

Piu-Pau,
Perämies

Zhang-Zhui Pui,
Asiakastuki

Pertsa,
Yleisluuhaaja

Marvin,
Kahvilan jukebox

Kalusto

Lentelemme monenlaisella väkkyrällä


Crashna 773B,
vm. 75

Kuumailmapallo,
itse väsätty, vm. 04

Aeroflop 12,
vm. 66

Crashen Pidgeon 203,
vm. 83

Sopwith Dromedar,
vm 23

Valtsu Sammutusauto,
vm. 69

Reitit ja hinnat

Meillä on oma lentokenttämme Helsinki-Vantaan lentoaseman tietämillä. Omasta kentästä johtuen voimme tarjota varsin edukkaita lentoja melkeenpä minne päin vaan. Alhaalla ote hinnastostamme:

LähtöpaikkaMääränpääHinta AHinta BHinta CHinta D
Oma kenttänoin. Rovaniemi26e24e-10e
Oma kenttänoin. Turku8e7e-4e
Oma kenttänoin. Porvoo8e7e-4e
Oma kenttänoin. Tampere9e8e-4e
Etelä-SuomiOmakenttä7e6e-2e
Keski-SuomiOmakenttä11e9e73e
Pohjois-SuomiOmakenttä17e13e73e

Palaute

Saamme aina joskus palautetta, sitä otetaan kyllä vastaan jatkossakin.

Lensin ensimmäisellä lennollanne ja täytyy sanoa että oli mahtava kokemus! Aion lentää kanssanne jatkossakin, kunhan sairaalasta kotiudun!
Mukavaa että olet tyytyväinen. Asiakas on aina joskus oikeassa!

Olin kovin itsetuhoisissa ajatuksissa kun lähdin matkaanne. Olin lähdössä kylälle ostamaan köyttä jolla itseni olisin hirttänyt. Lento oli kuitenkin niin järisyttävä kokemus että tunsin saaneeni elämänhaluni takaisin!
Kuoleman kohtaaminen sai minutkin aikoinaan luopumaan itsemurhastani. Hyvää jatkoa!

Olin lennollanne Crsh.5739 Pietarista Joutsenoon ja ilmaan päästyämme saimme kuulutuksen jonka mukaan tarjoiluvaununne olisi jäänyt kiitoradalle perimmäisen lastausluukun saranoiden petettyä. Onneksi avulias ja iloisella tuulella oleva lentokapteeninne tarjosi taskumatistaan kierroksen koko koneelliselle ihmisiä. Tosi terävää ainetta oli koska en muista matkasta juuri mitään.
Hyvä että tarjoilupuoli järjestyi noin helposti. Lentäjämme ovat saaneet parhaan koulutuksen mitä 386-pohjaisilla PC:eillä ja MS Flight Simulator 3:lla voi antaa.

Myöhästyin junasta jonka vuoksi saavuin kiitoradalle myöhässä. Onneksi lentäjällänne oli vaikeuksia saada konetta pysymään kiihdytyksen ajan käynnissä. Tämän onnekkuuden vuoksi ehdin kyytiinne!
Onneksi näin ja hyvän matkan sait. Rauha sielullesi.

Laitoin pahoin mökkipalossa palaneen isoisäni arkussa lennollenne, selvitysvirkailija kertoi ettei lennolla ole muita ruumiita mukana, vastaanottava isoäitini oli kuitenkin suunniltaan koska lentokoneen mukana tuli yli kymmenen kuoliaaksi palanutta vainajaa. Ketään lennon henkilökuntaa ei kuulemma ollut paikalla selittelemässä. Ps. Päämääränä olleen lentokentän palokunta on hyvin töykeäkäytöksistä.
Sattuuhan näitä. Selvitysvirkailija ei ollut meidän yhtiömme palkkalistoilla. Palomiehet ovat yleensä töykeitä myös meitä kohtaan, yrittävät estää lähes jokaisen lentomme lähdön!

Tahdon vain huomauttaa että koneenne Chrs 202F toisen luokan istumapaikka numeron 12C laskuvarjossa on nyrkinmentävä reikä. Kannattaisi vaihtaa, sillä en usko laskuvarjon kestävän käyttöä.
Asia korjataan välittömästi jahka muistetaan ja kun kone on täälläpäin.

Kuinka usein koneenne huolletaan?
Oma autoni oli huollossa viime perjantaina. Siihen vaihdettiin öljyt sekä kaasuttimen tiiviste.

Tiedättekö että kaikki koneenne rikkovat lähes kaikkia siviili-ilmailualan sääntöjä ja asetuksia? Koneenne ovat niin huonokuntoisia ja epävakaita että edes Venäjän ilmailuhallitus ei niitä katsastuksista läpi päästäisi.
Pah! Kateellisten panettelua!

Lentokoneenne lentäessä taloni ylitse tipahti siitä olohuoneeseeni rengas. Tahdon korvauksia uusitusta katosta ja parketista sekä uuden kissan. Edellinen kun jäi pudonneen renkaan alle.
Sielläkö se onkin? Palauta varastamasi rengas ja katsotaan toimenpiteitä sitten.